Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK

Elenas sensommarturné 2024

Med Elenas på sensommarresa till Kreta!

Vi ser mycket fram emot att återigen kunna välkomna våra gäster på Elenas sensommarturné 2024, där resan återigen går till den magnifika medelhavsön Kreta.

Resan har gått framåt lite jämfört med förra året, med fortfarande avgångar från 3 danska flygplatser.

Sensommarturnén avgår från Aalborg, Billund och Köpenhamn 7/9-24 med retur 14/9-24 .

I likhet med våra andra resor ingår spännande utflykter och vi vågar lova att även om du tidigare varit på någon av våra resor till Kreta så kommer du med garanti även att uppleva något nytt på Sensommarturnén . Så oavsett om du tidigare varit på någon av våra resor så är Sensommarturnén definitivt något för dig om du som vi älskar Grekland.

Hitta den avgång som passar dig genom att trycka på "Boka resa här" och boka din resa innan den också tar slut.

Vad följer med:

 • Flyg från Köpenhamn, Billund eller Aalborg, handbagage ingår + 1 st. incheckat bagage (15 kg) pr resande
 • Direkt transport till/från hotellet från flygplatsen
 • Boende i dubbelrum på 3-stjärniga Hotel Atrion, Agia Marina ( se video på hotellet här )
 • Stor frukostbuffé och middagsbuffé varje dag
 • Luncher med dryck inkl. utflykterna.
 • 1 x festmiddag (inkl. dryck)
 • Utflyktsresor som ingår i resan:
  Matlagningskurs i Chania med traditionella kretensiska rätter.
  Bergstur i bekväma 4-hjuliga traktorer ända till västligaste Kreta, där en utsökt lunch väntar oss på Milia Mountain Resort.
  Stadsrundtur till Chania med sightseeing, shopping och sista lunch (ingår).

Dessutom finns det schemalagda "lediga dagar" där du kan koppla av vid poolen, gå ut på egen hand eller kanske bara njuta av det med en god bok i skuggan av de stora palmerna som omger hotellet.

Reservation görs för flyttdagar för utflykter och ändringar i programmet till följd av väder eller andra oförutsedda omständigheter.

På lördag går resan hem igen efter en vecka full av upplevelser, goda intryck och många nya bekantskaper.

Under hela resan är det Elenas grundare och grundare, Michael Halle, som är värd och guide , så du är i trygga händer 24/7.
Genom otaliga resor och längre vistelser på Kreta har Michael en stor kunskap om livet förr och nu på den vackra ön och känner Gud och varje människa på speciellt den västra sidan av Kreta, som turen går till.

Resan dag för dag

lördag

Vid ankomsten till Kreta blir du upphämtad på flygplatsen av en representant från Elenas som tar dig till ditt hotell där du kommer att tilldelas rum och ges möjlighet att packa upp. När vi anländer till Kreta från 3 olika danska flygplatser har vi också 3 olika ankomsttider. Därför blir det informationsmöte om resan först på söndag direkt efter frukost.
De som har en tidig ankomst till Kreta äter en buffémiddag på lördagskvällen på hotellet. Likaså kommer de som har en sen avgång från Kreta att kunna äta middagsbuffé före avresan från Kreta
.

söndag

Vi börjar dagen med en rejäl frukost i trevligt sällskap, så att vi är redo för de första utflykterna som väntar.
Under förmiddagen åker vi på vår första resa som tar oss till Drakona där vi såklart äter lunch på Dounias. De som har varit där tidigare vet det och älskar det och de som inte gör det kommer att få en kulinarisk upplevelse de aldrig kommer att glömma.

måndag

Beroende på antal gäster kör vi i ett eller två lag på första utflyktsmålet. Om vi ​​är uppdelade i två lag kommer ett lag att åka buss till kursen: Traditionell grekisk matlagning" där vi ska plocka frukt och grönsaker som ska användas till maten i en trädgård i Chania och under sakkunnig vägledning. Det ska sedan tillagas på traditionellt sätt för att ätas med lite av det goda grekiska vinet. Håller du på med vävning finns det även möjlighet att få en inblick i de gamla vävmetoderna och ta del av tillverkningen av de vackra handvävda textilierna. Resan varar ca. 7 timmar.
Den andra resan (som det andra laget ska åka på) är en fjälltur i 4-hjulsdrift ända till västligaste Kreta. Vi ska äta lunch på Milia Mountain Resort där ALLT ligger flera hundra år efter. Det finns ingen el och moderna bekvämligheter i de omgivande stugorna du kan hyra och allt andas lugn och idyll när du är omgiven av berg på alla sidor. Det är en oförglömlig upplevelse både att ta turen upp till orten och inte minst att njuta av en lunch i dessa omgivningar.

tisdag

Tisdagen erbjuder i stort sett samma program som måndagens program, dock med denna skillnad att de två lagen vi kan delas in i förändras, så att båda lagen får uppleva både Traditional Greek Cooking Course och resan med 4-hålsdragare till Milia Mountain Resort.
Om vi ​​inte är uppdelade i två lag körs den ena resan på måndag och den andra resan på tisdag, så att ALLA får möjlighet att delta på båda resorna som var och en är ca. 7 timmars längd.
Kvällen avrundas med en middagsbuffé på hotellet för den som önskar.

onsdag

Som vanligt börjar dagen vid frukostbordet, men det är upp till var och en när man vill äta frukost, för torsdagen är i stort sett fri att göra vad man vill. Det kan handla om ren avkoppling och att smälta intrycken föregående dag gett, en tur i poolen eller längs stranden, eller kanske bara en god bok i en solstol i trädgården under en palm.
Eftersom många av våra gäster typiskt sett har besökt Kreta flera gånger kan det också finnas platser du skulle vilja se igen eller personer du skulle vilja hälsa på. Det är därför vi på Elenas har sett till att, efter överenskommelse i förväg, kommer en hyrbil att finnas tillgänglig på hotellet, från en av våra partners, till ett ytterst rimligt pris, så att du kan ge dig ut på egen hand och utforska exakt vad du vill.

torsdag

När vi alla har ätit frukost och är redo kör bussen oss till Chania, där vi ska turnera i gamla stan med alla dess unika platser, arkitektoniska mångfald, gå genom de turkiska och bysantinska kvarteren, se sevärdheterna, den vackra Trimatiri-katedralen , genom lädergatan med alla stånd, har möjlighet att shoppa och kanske njuta av en frappe eller grekiskt kaffe på ett trottoarcafé, innan vi samlas för lunch någonstans i gamla stan, där vi blir bortskämda med flera läckra kretensiska och grekiska rätter kök.
Efter detta går resan tillbaka till hotellet efter ytterligare en dag med en på upplevelsen.
Eftersom vi inte vill att våra gäster ska gå och lägga sig hungriga så finns det såklart middagsbuffé igen på hotellet, om det så småningom går att klämma in lite till.
I övrigt är kvällen tänkt för avkopplande gemensamt nöje för den som vill.

fredag

Större delen av fredagen är som onsdag för fri användning och avkoppling (det är trots allt en semesterresa 😊)
Sista kvällen måste dock avslutas med stil och det blir när vi träffas på Romeos Taverne för festmåltid med drinkar ad libitum till maten.

lördag

På lördag lämnar vi hotellet i 2-3 lag för att nå respektive avgångar. De som har en sen avgång kommer att kunna ta del av middagsbuffén på kvällen innan de tar bussen.
Vi måste vara ute ur våra rum under förmiddagen, men för de som inte ska resa förrän på kvällen ordnas rum för förvaring, omklädning och dusch.

Praktisk information

Längst ner, under praktisk information, hittar du en direktlänk till vår medarrangör Apollo Rejser , som ansvarar för själva bokningen. Detta säkerställer att du självklart också är försäkrad genom Resegarantifonden. Tryck på länken "Boka resa hit" längst ner på sidan.

En deposition på 1 400 DKK ska betalas pr resenärer (+ ev. ytterligare beställning av avbeställningsförsäkring/reseförsäkring, om så önskas). Resterande del ska betalas senast 60 dagar före avresa. Betalningsspecifikation framkommer vid beställning.

Vi förbehåller oss rätten att avboka resan och därmed återbetala hela det inbetalda beloppet om resan inte kan genomföras på grund av orsak, force majeure eller andra yttre omständigheter.

Vi vill påpeka att resenärer följer alla tänkbara Corona-restriktioner, vilket kommer att kommuniceras med direktreklam till alla resenärer.

Mötestid vid avgång är senast 2 timmar före avgång.

Teknisk researrangör är Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem av Resegarantifonden nr 0830.

Vad kostar det?

Priset för denna resa är från 11 995 NOK
(Priset är per person för 2 personer i samma rum på samma bokning)

En deposition på 1 400 DKK per person måste betalas. resenärer (+ ev. ytterligare beställning av avbeställningsförsäkring/reseförsäkring, om så önskas). Resterande del ska betalas senast 60 dagar före avresa. Betalningsspecifikation framkommer vid beställning.

Rabattkoder för användning vid köp av varor hos Elenas KAN INTE användas vid bokning av resor.

 

 

Inspirerande bilder

...Klicka på en bild för att förstora...