Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Fortællinger fra Kreta | 77

Sagor från Kreta | 77

"När man stänger en dörr öppnas alltid en annan", sa min far. Som barn förstod jag det inte riktigt, men med åren blev jag klokare och lärde mig att det mest var sant. Det han försökte ingjuta i både min bror och jag var att det inte var någon idé att titta tillbaka på dörren som var stängd, utan istället se fram emot den som öppnades. Det är lika lite nytta att sitta och titta i backspegeln när man kör fram i sin bil, för då kommer man inte särskilt långt utan att något går fel.

Min far var en obotlig optimist. Han såg alltid det bästa i andra och såg alltid det positiva snarare än det negativa. Just nu, i den nästan ohanterliga situation vi befinner oss i, med den omfattande pandemin vi alla har så nära våra liv, finns det inte mycket positivt att se fram emot. Det är inte lätt att märka att det finns en annan dörr som öppnas för oss när pandemin har släppt sitt järngrepp om vår värld. Men jag litar ändå på att vi nog alla kommer att hitta dörren som öppnar sig för oss, för det grekiska ordspråket säger: "Allt förändras, men ingenting försvinner". Vår värld förändras under dessa veckor och månader, men det betyder inte att den håller på att försvinna. Det finns ett ljus i slutet av tunneln, men det kan mycket väl dröja innan vi ser det.

Personligen tror jag att detta Corona-virus, hur hemskt det än är, får många människor att tänka lite mer på att njuta av det liv vi var och en har fått och göra det bästa av det, för det är min klara övertygelse att vi har gett liv för att leva det och använda det och njuta av det. Det kan mycket väl hända att vi ibland gör några dumma saker, att vi har några vanor som kanske inte är så vettiga, men som också är en del av att leva och använda livet.

När det förbannade Corona-viruset är över någon gång kommer vi förmodligen alla att ha fått en våg av en vagnstolpe att vi bara är människor och ingen av oss är oövervinnerlig, och det tror jag att vi kommer att minnas i många år framöver. Så på det sättet öppnar sig lite i taget en dörr för oss, om än ganska långsamt. En dörr som visar oss vägen så att vi måste komma ihåg att leva medan vi gör det och som Piet Hein tillade: "och älska medan vi vågar".

Så tänk positivt, njut av att solen skiner och våren är på väg, så löser sig nog allt.

Sagor från Kreta | Elena's - Smaken av Grekland

Föregående artikel Sagor från Kreta | 78
Nästa artikel Sagor från Kreta | 76

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält