Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK

Spaghetti

Filtrera

Den här samlingen är tom

Se alla produkter

Spaghetti! De flesta känner till och älskar de läckra, mjuka och slurpvärda nudlarna!

De är vanligtvis kända från Asien, där de finns i en mängd olika rätter och tillagningsmetoder. Det kan till exempel vara stekta nudlar, nudelsoppa, nudlar med sås eller kalla nudelsallader!

Men faktiskt äter man nudlar i en stor del av världen, från persiska Itriya , tyska Spältze, indiska Idiyappam och förstås den mest kända, italienska pastan!

Vi väljer dock att här fokusera på asiatiska nudlar, eftersom det är det man oftast tänker på när man hör ordet nudlar. De första nudlarna kan också spåras tillbaka till 4 000 år sedan i Kina, och skrivna texter om nudlar från Han-dynastin har också hittats. Därför är det möjligt att nudlar som vi känner dem idag har sitt ursprung därifrån!

Det finns många traditioner kring nudlar i Asien, allt från ingredienser, tillverkningsmetoder och tillagningsmetoder.

Nudlar görs oftast genom att blanda en typ av mjöl med antingen vatten eller ägg. Det kan till exempel vara vetemjöl, rismjöl, bovetemjöl eller något helt annat! De sträcks sedan ut eller skärs i långa remsor, antingen tjocka eller tunna.

Ramen

I Japan äter man ofta nudlar som Ramen , som är en soppa med speciella Ramennudlar och läckra pålägg i soppan, som kött, mjukkokta ägg och grönsaker.

Ramen kan göras mer eller mindre komplicerat, men du kommer definitivt att få en stor belöning genom att göra riktig Ramen från grunden!

De flesta snabbnudlar är också Ramen, så om du inte har tålamod att koka benfond och hacka grönsaker är det här en enkel och god lösning också!

På den här sidan har vi ett stort utbud av snabbnudlar, allt från YumYum till Damae Ramen, Cup Noodles och Soba!

Och om du nu ger dig ut på ett hemmagjort Ramenäventyr så har vi såklart också rätt, lagade Ramennudlar åt dig!

Några av de klassiska Ramen-rätterna är till exempel Tonkotsu Ramen, Shoyu Ramen och Miso Ramen, men det finns många varianter!

En skål Ramen består oftast av nudlar, fond, olika grönsaker, någon form av kött eller fisk och vårlök på toppen. Ofta finns även ett mjukkokt ägg, som ibland marineras i till exempel soja eller teriyaki. På toppen kan du välja att lägga till lite sesamfrön eller sesamolja, lite tång som nori eller wakame, och eventuellt chiliolja eller Sriracha!

Vissa restauranger serverar även Ramen, så om du har turen att hitta den på menyn kan den absolut rekommenderas!

Andra typer av nudlar

Vermicelli nudlar äts i många delar av Asien och tros ha sitt ursprung i norra Kina.

De var inte vana vid att äta ris i den delen av landet, så när de invaderade den södra delen av Kina valde nordkineserna att göra en typ av rismjölsnudlar som var mer i deras smak.

Vermicelli nudlar äts i allt från nudelsoppor, stekta nudlar, nudelsallader och rispappersrullar. De äts flitigt både i Thailand, Vietnam och Kina, och de kan göras av rismjöl, sötpotatisstärkelse eller olika typer av bönor. Gemensamt för dem alla är dock formen som är väldigt tunn, rund och lång.

Mie-nudlar är vetenudlar, som vanligtvis är svagt gula till färgen och halvkrusade i formen. De kan förväxlas med äggnudlar då de ser väldigt lika ut, men dessa innehåller bara vete, salt och vatten.

Mie nudlar används flitigt i Sydostasien, och är särskilt kända från den indonesiska rätten Mie Goreng!

Mie Goreng är en typ av friterad nudlar som är väldigt lik de kinesiska rätterna Chow Mein och Lo Mein.

Mie Goreng innehåller Mie nudlar, grönsaker som kål, morötter, vårlök och paprika, proteiner som ägg, räkor, kyckling eller nötkött och en klassisk woksås bestående av ketchup manis, soja, ostronsås och sesamolja!

Den görs bäst i wok, men kan även göras i panna. Den här rätten är superlätt att sätta ihop och kan göras på cirka 15 minuter!

Äggnudlar används vanligtvis i Lo mein och Chow Mein, som är kinesiska nudelrätter gjorda med underbara äggnudlar! De två rätterna är väldigt lika, men de tillagas på två olika sätt:

Chow Mein är friterade nudlar som får ett lite knaprigt och knaprigt resultat, med mycket grönsaker och en härlig umamisås.

Lo mein är de läckra äggnudlarna som helt enkelt kokas, och sedan kombineras med den fantastiska såsen och de underbara grönsakerna.

I båda rätterna kan du lägga till kyckling, nötkött, räkor, fläsk, tofu eller vad du än vill!

Risnudlar används ofta i Thailand, de kallas även för rispinnar, och de finns i olika tjocklekar och bredder. Till exempel används risnudlar i den välkända rätten Pad Thai som smakar helt fantastiskt!

Risnudlar används också i den underbara vietnamesiska rätten Pho, som är en smakrik soppa med nudlar, ofta tillsammans med kyckling eller nötkött, chili, böngroddar och koriander.

I Singapore äter man ofta Chow Mei Fun, som är läckra risnudlar, ofta med kyckling och räkor och en touch av curry!

Du hittar alla dessa nudeltyper (liksom många andra) här på webbshoppen!

De kommer i paket med torkade nudlar, och allt du behöver göra är att följa instruktionerna på paketen så får du underbara, läckra, hemlagade nudelrätter på nolltid!

Förutom torkade nudlar kan du även göra färska nudlar själv, vilket vi av goda skäl inte säljer här på sidan. Men det är en fröjd för munnen om du lägger ner tid!

I Kina finns det till exempel en stor tradition kring handdragna nudlar, som görs av en mjuk vetedeg och dras på olika sätt beroende på vilken region de kommer ifrån. Dessa nudlar kallas Lamian och kan vanligtvis bara hittas på restauranger där de äts samma dag som de dras.

Som du kan se är nudlar en helt egen värld som bara väntar på att bli utforskad!