Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK

Elenas påskturné 2024

4 maj 2024 - 11 maj 2024

Stängt för anmälan

Det är återigen dags att presentera Elenas allt mer traditionella och eftertraktade påskresa till Kreta. Den här gången handlar det om Påsktouren 2024 och precis som de senaste gångerna vi har hållit påskturen gäller det att vara snabb på tangenterna om man vill säkra en plats på turen.

Eftersom påsken 2024 infaller senare än vanligt har vi möjlighet att ta gäster från både Billund och Köpenhamn.

Det blir avgång från Billund lördagen den 4 maj 2024 kl 16:30 och från Köpenhamn lördag 4 maj 2024 kl 07.35

Så oavsett om du kommer från Billund eller Köpenhamn ska alla kunna vara redo för midnattsgudstjänsten i St. Spyridonkyrkan i gamla Agia Marina, där en vecka full av upplevelser börjar.

I likhet med påskturnén 2023 har vi plats för cirka 34 gäster och även i likhet med turnén 2023 kommer Anne och Michael från Elenas att vara med oss ​​som värdar och reseledare.

Påskturnén 2024 är till stor del en upprepning av påskturnén 2023. Lite har förändrats, som framgår av turbeskrivningen nedan, men vi kommer inte att ändra på allt som våra gäster tycker är riktigt bra, bara för att förändra det. . Elenas påskresa har också blivit en tradition och man ändrar inte bara på sånt för mycket.

De första biljetterna är redan förbeställda av gäster som varit där tidigare.

Vad följer med:

 • Flyg (SAS Charter) från Köpenhamn 4/5-24 kl 07:35, handbagage + 1 st. incheckat bagage (20 kg) pr resenär, eller
 • Flyg (Sunclass Airlines) från Billund 4/5-24 kl 16:30, handbagage (max 6 kg) + 1 st. Incheckat bagage (totalt max 20 kg per resenär.
 • Direkt transport till/från hotellet från flygplatsen
 • Boende i dubbelrum på 3-stjärniga Hotel Atrion, Agia Marina ( se video på hotellet här )
 • Stor frukostbuffé och middagsbuffé varje dag
 • Traditionell grekisk påsklunch med bl.a helstekt lamm (inkl. drycker)
 • 3 x överdådiga luncher (inkl. dryck)
 • 1 x festmiddag (inkl. dryck)
 • Utflyktsresor till:
  Midnattsmässa och påskfirande i den gamla kyrkan i Agia Marina
  Den antika staden Aptera, Doubiana, Tsivaras, Kalives och Koumos med lunch hos Elena
  Agia Triada-klostret (med tillhörande vinprovning)
  Fjällresa till Drakona
  Chanias gamla stad med många möjligheter till shopping

Dessutom finns det "lediga dagar" där du kan koppla av vid poolen, gå ut på egen hand eller kanske bara njuta av det med en god bok i skuggan av de stora palmerna som omger hotellet.

På lördag, efter middagsbuffén, går resan hem igen efter en vecka full av upplevelser, goda intryck och kanske nya bekantskaper

Resan dag för dag

lördag

Vid ankomsten till Kreta kommer du att tilldelas rum och har möjlighet att packa upp och bara få lite och trygg vila och kanske en tur till poolen, varefter en stor middagsbuffé väntar dig på hotellet. Om du reser från Billund kommer du inte förrän på kvällen, så du har precis tid att packa upp på hotellet innan vi alla åker tillsammans till gamla kyrkan Agia Marina, där vi kommer att delta i midnattsmässan och de grekisk-ortodoxa Påskdagens firande, med alla dess invecklade ritualer och traditioner.
Efter rundturen åker vi tillbaka till hotellet för en god natts sömn, så att vi är redo för den stora påsklunchen på söndag.

söndag

Vi börjar dagen med en rejäl frukost i trevligt sällskap, därefter blir det välkomstmöte där vi pratar om veckans program. Efter det kommer det att finnas möjlighet att få lite proviant att förvara i rummet, se omgivningen, eller bara koppla av och njuta av livet.
På eftermiddagen åker vi tillsammans till Arhondiko som är en liten mycket traditionell krog där ägaren Christos har lagat den klassiska påsklunchen med bland annat helstekt lamm på spett som redan lagts på grillen tidigt. på dagen och har snurrat i flera timmar.
Efter den gigantiska påsklunchen finns det bara lite tid att slå i magen och kanske vila innan middagsbuffén kanske lockar den som inte fått nog till lunch.

måndag

Efter vår vanliga frukostbuffé hämtas vi i vår VIP-buss som först tar oss till klostret Agia Triada på Akrotiri som byggdes på 1600-talet. Här får vi se det fantastiska klostret från insidan och avsluta med en vinprovning i klostrets källare mellan gigantiska ekfat fyllda med vin, innan vi beger oss vidare upp i bergen där vi får uppleva några av de mest autentiska aspekterna av grekisk matkultur . I Drakona ska vi äta lunch på Dounias där orden "från gård till bord" verkligen kommer till sin rätt. Allt görs från grunden med helt färska ekologiskt odlade råvaror och köttet som serveras är från frigående djur från Dounias egna marker i det bergiga men också lummiga området som ligger ända fram till krogen, där lergrytorna sjuder ute över öppen eld. , medan doften av de godaste rätterna sprider sig och retar ens smaklökar.
Att äta på Dounias är inte bara mat – det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.
Om du fortfarande är hungrig efter denna resa finns självklart buffén på hotellet som avslutning på dagen.

tisdag

Första dagen utan något egentligt program mer än så är som alla andra dagar en stor frukostbuffé på hotellet. Annars är dagen fri att njuta av livet och koppla av, gå promenader, åka till någon av de närliggande städerna eller vad du nu vill. Det är också här du kan se eller återbesöka några av de andra vackra platserna som finns på västra Kreta.
Mindre guidade turer kan ordnas i begränsad omfattning efter överenskommelse om så önskas mot separat betalning, eller så kan bil- eller skoteruthyrning ordnas för att ta sig runt på egen hand.
Kvällen avrundas med en middagsbuffé på hotellet för den som önskar.

onsdag

Efter den gemensamma frukostbuffén hämtas vi igen av vår VIP-buss som tar oss till den antika staden Aptera, 15 km öster om Chania, som med sitt hisnande läge 200 meter ovanför inloppet till Soudabukten har varit runt omkring. sedan 1400 f.Kr. med fri utsikt över hela Soudabukten, har kunnat skydda mot fiendens intrång. När man går runt i ruinerna och på de smala stenlagda vägarna och stigarna får man lätt tillbaka tankarna till forntiden och livet som fanns. En tidsålder och en plats som förvånar på många sätt med både sin arkitektur och komfort.
Aptera tros gå ända tillbaka till den minoiska perioden, alltså samtidigt som Knossos, så efter att ha besökt Aptere är det mycket naturligt att fortsätta till de Douliana på Apokoros, där vi kommer att uppleva en av de mycket intressanta och välmående. -dolda kyrkor (även kallade grotttempel) som är inbyggda i klipporna och där vi på en kort promenad kommer att njuta av den vackra naturen i den lummiga dalen som leder oss till denna magiska plats.
Resan går vidare till Kalyves där vi bjuder på lunch på ingen mindre än Elena Taverne. Man skulle kunna frestas att säga att det har något med Elenas att göra, och vem vet...
Vi avslutar med en liten avstickare runt Koumos, för ett riktigt stenhus, men inte av det slaget, utan vänta bara, innan resan går tillbaka till Atrion där middagen väntar.

torsdag

När vi alla har ätit frukost och är redo kör bussen oss till Chania, där vi ska turnera i gamla stan med alla dess unika platser, arkitektoniska mångfald, gå genom de turkiska och bysantinska kvarteren, se sevärdheterna, den vackra Trimatiri-katedralen , genom lädergatan med alla stånd, har möjlighet att shoppa och kanske njuta av en frappe eller grekiskt kaffe på ett trottoarcafé, innan vi samlas för lunch på To Xani vid synagogan, där vi bjuds på flera läckra rätter från Kreta. mat och uråldriga äkta Chania-delikatesser. To Xani rankas som ett av de absolut bästa matställena i Chania.
Efter detta går resan tillbaka till hotellet efter ytterligare en dag med en på upplevelsen.
Eftersom vi inte vill att våra gäster ska gå och lägga sig hungriga så finns det såklart middagsbuffé igen på hotellet, om det så småningom går att klämma in lite till.
I övrigt är kvällen tänkt för avkopplande gemensamt nöje för den som vill.

fredag

Återigen träffas vi (som vi nu kommer upp) för frukostbuffé, varefter det är en ledig dag större delen av dagen.
Enda nackdelen är att vi träffas på kvällen för den stora festmiddagen på Romeos Taverna, dit alla ska gå tillsammans.

lördag

Ovanpå en vecka med flera aktiviteter och mycket intryck och upplevelser är det nog många som skulle vilja njuta av sista dagen i solen och bara koppla av tills resan går till Billund och Köpenhamn igen.
Vi måste vara ute ur våra rum under förmiddagen, men det kommer finnas möjlighet till förvaring av resväskor, möjlighet till dusch och toalett, samt alla faciliteter på hotellet finns tillgängliga hela dagen, tills vi hämtas av vår buss och kör tillbaka till Chanias flygplats.

Praktisk information

Längst ner, under praktisk information, hittar du en direktlänk till vår medarrangör Apollo Rejser , som står för själva bokningen (När du reser från Köpenhamn. Detta säkerställer att du självklart även är försäkrad genom Rejsegarantifonden. Press länken "Boka en resa hit" längst ner på sedan.

Om du reser från Billund ska du kontakta Elenas direkt på tel. 70231201 eller mail: michael@elenas.dk där flygbiljetten måste beställas separat. Resten av resan (vistelse, transfer, make och utflykter) bokas sedan av Elenas med Apollo, för vilken den delen av resan ska betalas.

En deposition på 1 400 DKK ska betalas pr resenärer (+ ev. ytterligare beställning av avbeställningsförsäkring/reseförsäkring, om så önskas). Resterande del ska betalas senast 60 dagar före avresa. Betalningsspecifikation framkommer vid beställning.

Vi förbehåller oss rätten att avboka resan och därmed återbetala hela det inbetalda beloppet om resan inte kan genomföras på grund av utebliven anmälan, force majeure eller andra yttre omständigheter. Eventuell avbokning på grund av utebliven anmälan kommer att ske senast 60 dagar före avresa.

Mötestid vid avgång är senast 2 timmar före avgång.

Teknisk researrangör är Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem av Resegarantifonden nr 0830.

Vad kostar det?

Priset för denna resa är från 11 495 NOK (om du reser från Köpenhamn) och totalt 12 295 NOK (om du reser från Billund)

(Priset är per person för 2 personer i samma rum på samma bokning)

Önskas enkelrum tillkommer ett tillägg på 1 995 NOK per person. person

UPPMÄRKSAMHET Önskas avresa från Billund ska resan bokas direkt med Elenas på 70231201 eller mail: michael@elenas.dk

Rabattkoder för användning vid köp av varor hos Elenas KAN INTE användas vid bokning av resor.

 

 

Inspirerande bilder från tidigare resor

...Klicka på en bild för att förstora...