Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK

Elenas Kri Kri-turné 2024

6 juni 2024 - 13 juni 2024

P6081434.JPG

Visserligen... Det är nog lite av en speciell titel för den här resan, men har du varit på Kreta i trakterna kring Agia Apostoli, Stalos, Agia Marina och Platanias har du säkert undrat många gånger om den lilla ön som ligger direkt utanför. Det är hit de så kallade Kri-Kri-getterna går och som idag är ett naturreservat, där vi tvåbenta varelser bara är tillåtna en gång om året. Allmänhetens tillträde till ön är alltid den 8 juni. Det finns en av två obebodda holmar utanför västra Kretas kust. Den ena heter Agios Theodoros, även kallad Thodorou, och holmen några meter längre norrut heter Mikros Agios Theodoros. Administrativt är de en del av kommunen Platanias, i Chania-regionen

Med munnen vidöppen ligger den största av dessa gamla Akoition (vilket betyder obebodda) holmar, som ett havsmonster med sin lilla avkomma vid sidan, förvandlad till sten av guden Posidion och räddar invånarna från en säker död. Mamman med sina 70 hektar stora och hennes avkomma Glaroloula står bredvid, vars namn syftar på de hundratals måsar som välkomnar dig när du närmar dig. På minoisk tid var Theodorou en helig asyl och du hittar också ett av de mycket gamla templen som byggdes på ön. Under den venetianska perioden byggdes en fästning på ön 1583 på grund av dess dominerande ställning. 1897 blev det en del av den oberoende kretensiska staten och 1930 skyddades båda öarna och förvandlades till naturparker.

Sedan 1935 har de så kallade Kri-Kri-getterna strövat på ön. Den första vilda geten från Samariaravinen släpptes ut tillsammans med 2 honor på den fridfulla ön, så att de kunde föröka sig utan inblandning och bidra till att öka populationen av Kri Kri-getterna i Samariaravinen, som var på väg att dö ut. Det visade sig dock snabbt att getterna var "gifta", vilket ledde till mindre förändringar i den ursprungliga arten, för att undvika inavel av beståndet på ön.

Endast en dag om året är det tillåtet att besöka ön. Det är alltid den 8 juni, då flera präster från hela den norra delen av Chania-regionen samlas kring det lilla tempel som är uppkallat efter den helige Sankt Theodor. Här finns möjlighet att delta och samtidigt se några av de växter som bara växer på Theodorou och kanske ha turen att komma ikapp en vildget.

I små och medelstora båtar seglas det från tidig morgon i skytteltrafik till och från ön och det är dit vi ska. Om du är intresserad av natur är denna tur en unik chans att uppleva något som bara är möjligt en gång om året.

Förutom att besöka Theodorou och se Chanias kust från vattensidan har vi tagit med ett program med flera kulinariska upplevelser, utflykter och överraskningar och såklart en stadsresa till gamla Chanias centrum.

För den här turen, liksom på våra andra turer, finns det medvetet ingen beskrivning från dag till dag, eftersom den här turen är för dem som kanske redan har varit på Kreta tidigt och för dem som vill bli överraskade.

Kri-Kri Ø-turen avgår ENDAST från Billund..

Avresa Billund torsdag 6/6-24 kl 15:55 - Ankomst Chania torsdag 6/6-24 kl. 20:30

Avresa från Chania torsdag 13/6-24 kl 21:15 - Ankomst Billund torsdag 13/6-24 kl 23:50

Alla tider är i lokal tid

Under hela resan är Michael Halle från Elenas med som reseledare.

 

Vad följer med:

  • Flyg (Atlantic Airways) från Billund 6/6-24 kl 15:55, handbagage + 1 st. incheckat bagage (15 kg) pr
  • Direkt transport till/från hotellet från flygplatsen
  • Boende i dubbelrum på 3-stjärniga Ideal Hotel Resort, Platanias
  • Stor frukostbuffé och middagsbuffé varje dag
  • Utflyktsresa till Theodorou
  • Stadsrundtur till Chania med tillhörande lunch (inkl. dryck)
  • 1 x festmiddag (inkl. dryck)
  • 1 extra överraskningsutflykt och 2 luncher Inkl. drycker)
  • Dansk reseledare med oss ​​på hela resan från Billund tills vi är hemma igen

Ideal Hotel Resort ligger med direkt tillgång till stranden, från vilken det finns en fri utsikt över Theodorou. På den härliga sandstranden finns solstolar och parasoll för fri användning av hotellets gäster, strand och snackbar. Dessutom har hotellet 2 pooler, ett fitnesscenter, Wi-Fi på rummen och hotellområdet, samt restaurang, bar och poolbar.

Se bilder från Ideal Hotel Resort här (öppnas i nytt fönster)

Det ska därför finnas alla möjligheter att göra en försommarresa till Kreta med sol och 24-25 graders värme, i gott sällskap med andra i denna lilla gruppresa med max 20-22 resenärer.

Praktisk information

Längst ner, under praktisk information, hittar du en direktlänk till vår medarrangör Apollo Rejser , som ansvarar för själva bokningen. Detta säkerställer att du självklart också är försäkrad genom Resegarantifonden. Tryck på länken "Boka resa hit" längst ner på sidan.

En deposition på 1 400 DKK ska betalas pr resenärer (+ ev. ytterligare beställning av avbeställningsförsäkring/reseförsäkring, om så önskas). Resterande del ska betalas senast 60 dagar före avresa. Betalningsspecifikation framkommer vid beställning.

Vi förbehåller oss rätten att avboka resan och därmed återbetala hela det inbetalda beloppet om resan inte kan genomföras på grund av utebliven anmälan, force majeure eller andra yttre omständigheter. Eventuell avbokning på grund av utebliven anmälan kommer att ske senast 60 dagar före avresa.

Vi påpekar att resenärer följer alla möjliga Corona-restriktioner.

Mötestid vid avgång är senast 2 timmar före avgång.

Teknisk researrangör är Apollo Rejser, Amager Strandvej 390, 4., 2770 Kastrup, CVR. 17435930, Medlem i Resegarantifonden nr 0830..

Vad kostar det?

Priset för denna resa är från 9 995 NOK

(Priset är per person för 2 personer i samma rum på samma bokning)

Önskas enkelrum tillkommer ett tillägg på 1 995 NOK per person. person

Rabattkoder för användning vid köp av varor hos Elenas KAN INTE användas vid bokning av resor.

 

 

Inspirerande bilder

...Klicka på en bild för att förstora...