"Over - fried Squash" engelska
En rätt som är nära kopplad till den grekiska sommaren är utan tvekan den friterade squashen.
"Kolokithakia" är det grekiska ordet för att fråga efter denna läckra rätt och syftar helt enkelt på den friterade squashen.
Elena delar med sig av en hälsosammare version av denna traditionella grekiska aptitretare, lätt att göra och lika läcker att blända dina gäster!
Förberedelsetid: 10 min
Koktid: 15 min
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
- Grekisk extra virgin olivolja, för att smörja bakplåten (eller använd en bit bakplåtspapper)
- 50 g ströbröd
- 80 gr graviera ost , riven
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- ½ tsk peppar
- 2 stora ägg, lätt vispade
- 60 gr mjöl för alla ändamål
- 4 medelstora squash, skurna i runda bitar på 5 mm tjocka
Bearbeta:
Denna traditionella grekiska förrätt tar bara 6 steg för att göra den och dessa är:
- Värm ugnen till 200 C, ställ in på Fläkt.
- Tvätta squashen noga och skär dem i tunna runda bitar. Lägg dem i ett durkslag och smaka av med salt.
Tips: Krydda väl då! Salt gör squashen mer smakrik och krispig eftersom den absorberar vattnet.
- Tillsätt brödsmulorna, gravieraosten, alla örter i en stor skål och blanda väl.
- I en annan skål tillsätt äggen och i en tredje skål mjölet.
- Doppa squashen i bunken med mjölet, sedan i bunken med äggen och till sist i ströbrödsblandningen.
- Lägg squashen i en bakplåt och grädda i 15 minuter tills den är gyllene.
Strö över din grekiska favoritört och servera denna läckra grekiska förrätt med en hemlagad tzatziki .
Njut med ett glas grekisk ouzo eller ett glas kall Mythos .
Kaliumaptit/ Njut!
Lämna en kommentar