"Tzatziki" engelska
Det är " Tzatziki "-tid! Denna traditionella grekiska dipp hänvisar helt enkelt till grekisk yoghurt blandad med gurka och örter.
Denna dipp serveras nästan alltid med den grekiska souvlakin eller gyros.
Förberedelsetid: 15 min
Portioner: 4 personer
Ingredienser:
- 300 g grekisk yoghurt "Dodoni"
- 1 gurka (vanligtvis utan kärnor)
- en nypa grovt salt
- 3 matskedar vinäger
- 2 matskedar grekisk extra virgin olivolja
- 1 matsked av Mix för Tzatziki
- 2-3 grekiska oliver till dekoration
Bearbeta
Följ dessa enkla 5 steg för att göra denna traditionella grekiska dipp och förvåna dina gäster:
- Tvätta gurkan noga och riv med en osthyvel med hjälp av de stora bladen.
- Låt gurkan rinna av med hjälp av ett durkslag och en gaffel. Tillsätt saltet och ställ åt sidan för att släppa vätskan.
-
Förbered yoghurtblandningen genom att tillsätta blandningen för tzatziki och olivoljan i yoghurten.
-
Blanda gurkan med yoghurtblandningen och tillsätt vinägern. Blanda tills det är blandat och krämigt.
Tips: Tillsätt extra vitlök om det behövs.
- Kyl tills det behövs.
Innan servering lägger du 2-3 grekiska oliver ovanpå tzatzikin och strö över några droppar grekisk extra virgin olivolja. Njut av din hemgjorda tzatziki med grekiskt pitabröd !
Kali oreksi/ Njut av din hemgjorda tzatziki!
Lämna en kommentar