Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Historien om Mythos

Berättelsen om Mythos

Mythos är ett grekiskt öl som introducerades 1997 och har sedan dess etablerat sig som ett av de mest populära ölmärkena i Grekland. Ölet är uppkallat efter "Mythos", som betyder "myt" eller "legend" på grekiska, vilket speglar historien och kulturen som omger Grekland.

Historien om Mythos öl börjar med Henninger Hellas SA, som grundades 1961. Henninger Hellas var ett grekiskt bryggeri som producerade olika typer av öl. 1992 togs bryggeriet över av den grekiska Boutari Group som ville stärka sin närvaro på den grekiska marknaden.

1997 beslutade Boutari Group att lansera ett nytt öl som kunde konkurrera med de befintliga grekiska ölsorterna. De ville skapa ett öl som inte bara hade en utmärkt smak, utan som också symboliserade Greklands rika kulturarv och mytologi. Detta var födelsen av Mythos öl.

Mythos öl är känt för sin lätta och uppfriskande karaktär. Det är en lageröl av typen "pilsner" och bryggs enligt traditionella bryggmetoder. Ölet tillverkas av fyra huvudingredienser: vatten, malt, humle och jäst. Det exakta receptet är förstås en företagshemlighet, men Mythos är känt för sin gyllene färg, friska smak och lätta beska.

Namnet Mythos och ölets varumärke är inspirerat av grekisk mytologi. Grekland är känt för sin rika samling av myter och legender, och Mythos öl ville fånga denna anda och stolthet. Flaskans etikett och kapsel visar den igenkännliga enhörningen, som har blivit ikonen för det grekiska ölet. I grekernas berättelser finns det berättelser om tron ​​att enhörningar finns i vissa delar av Indien.

Idag har Mythos öl blivit ett ikoniskt grekiskt varumärke och exporteras till många länder runt om i världen. Den tillverkas av Olympic Brewery SA, som är en del av Carlsberg-gruppen. Olympic Brewery fortsätter att brygga ölen i Grekland och bibehåller ölets traditionella recept och kvalitet.

Mythos-öl har blivit en viktig del av den grekiska ölkulturen och symboliserar både stolthet över Greklands arv och landets moderna identitet. Det har blivit en favorit bland både greker och besökare, och erbjuder en smakupplevelse tillsammans med berättelser om antika myter och legender.

Se vårt utbud av Mythos öl här.

Föregående artikel Upplev autentisk grekisk gastronomi på Elenas.dk
Nästa artikel Vad är Pancetta?