Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Oplev en skjult skat på Kreta: Theodorou-øen ved Agia Marina

Upptäck en gömd skatt på Kreta: Theodorou Island vid Agia Marina

Kreta är känt för sina pittoreska stränder, imponerande ruiner och läckra matupplevelser, men få känner till den gömda pärlan, Theodorou Island, som ligger utanför kusten i Agia Marina. Denna lilla ö är fylld med historia, natur och en känsla av äventyr som kommer att förvåna alla besökare.

Historien bakom Theodorou Island:

Theodorou Island är rik på historia och myter. Enligt lokal folklore var ön en gång bebodd av pirater som använde sina dolda vikar och kristallklara vatten som bas för sina maritima äventyr. Senare blev ön en fristad för munkar som sökte lugn och en koppling till det gudomliga. Ön hette egentligen inte Theodorou till att börja med, utan kallades Akoito (ej lämplig för mänsklig bebyggelse)

Natur och djurliv:

Idag är Theodorou Island ett fridfullt naturområde, hem för ett varierat djurliv och unik flora. Ön är en fristad för sällsynta fågelarter och har en imponerande samling av vilda blommor och växter. Det är också hem för den kretensiska gemsen (även kallad Kri-Kri), en sällsynt och skyddad art som strövar fritt på ön. Besökare har möjlighet att uppleva den naturliga skönheten en gång om året (den 8 juni), genom att ta en av de små båtarna som skjutsar nyfikna gäster till den lilla ön med hisnande utsikt över Egeiska havet.

Friluftsliv och äventyr:

För dem som söker äventyr är Theodorou Island en idealisk plats att utforska. Du kan ta en båttur från Agia Marina och njuta av den korta resan till ön. Här går du den korta biten till öns kyrka Agii Theodori, där det är en mindre ceremoni i den minimalistiska kyrkan, där många av regionens präster har samlats just denna dag. Vill du utforska havsbotten och fiskarterna runt ön finns det utmärkta snorklings- och dykmöjligheter, där du bland annat kommer att kunna se vraket av ett av de tyska planen som sköts ner och hamnade strax utanför ön, på bara några meters djup i det klara vattnet.

Bevarande och hållbarhet:

Theodorou Island är inte bara ett vackert naturområde, utan det är också ett område dedikerat till bevarande och hållbarhet. Lokala organisationer och myndigheter arbetar hårt för att skydda öns unika ekosystem och se till att den förblir ett naturskönt paradis i generationer framöver. Besökare uppmuntras att respektera öns miljö och följa riktlinjerna för hållbar turism.

En minnesvärd resa:

En dag på Theodorou Island slutar inte bara när du tar båten tillbaka till Agia Marina. Det kommer att lämna dig med minnen av orörd natur, historia och äventyr. Denna lilla bit av paradiset utanför Kretas kust är en gömd skatt som väntar på att bli upptäckt av dem som letar efter en unik upplevelse långt borta från de vanliga turistspåren.

Nästa artikel Den unika grekiska påsklunchen