Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Nem, hjemmelavet oliventapenade!

Enkel, hemgjord olivtapenad!

Olivtapenad är en av de underbaraste, mest smakrika och krämiga dipparna man kan få, och den är dessutom superenkel att göra själv!

Du kan faktiskt göra den godaste hemgjorda olivtapenaden på cirka 10 minuter! Servera den med några rostade brödbitar, några goda kex eller använd den som ingrediens i matlagningen. Det finns supermånga användningsmöjligheter, och webben är full av inspiration!

Detta är ett grundrecept, så ersätt, lägg till eller ändra det för att få din olivtapenad precis som du vill ha den!

Det kan till exempel vara att lägga till soltorkade tomater, glasärtskockor, grillad och picklad paprika eller kanske lite färsk chili?

Du kan även anpassa konsistensen efter smak och behag, det kan vara så att du vill att din olivtapenad ska vara lite grövre, eller så ska den vara helt enhetlig och homogen.

Vad du än väljer att göra kommer du inte att bli besviken på denna underbara olivtapenad!

Ingredienser:

100 g urkärnade svarta oliver

100 g urkärnade gröna oliver

½ dl god extra virgin olivolja

Saft från en halv citron

1-2 vitlöksklyftor

1 msk. kapris (kan utelämnas)

1 näve av din färska favoritört (persilja, timjan, salvia, etc.)

Salt och peppar

Allt du behöver är en mixer eller minihackare och en sked eller degskrapa för att skrapa kanterna. Och självklart en skål för att servera din fantastiska hemgjorda olivtapenad!

Om du inte äter hela olivtapenaden på en gång kan den kylas i en lufttät behållare i upp till en vecka. Men vi kan nästan garantera att den är uppäten innan dess!

Handlingsplan:

  • Alla ingredienser förbereds och mäts upp, vitlöken skalas och saften från citronen pressas.

  • Lägg det hela i minihackaren eller mixern, och kör tills du har önskad konsistens, stanna upp lite innan.

  • Nu skrapas kanterna ner så att man får med det hela. Här kan du även smaka på om det saknas något, t.ex. salt och peppar.

  • Kör sedan det hela en sista gång tills du har uppnått önskad konsistens.

Nu har du helt enkelt gjort din egen underbara, hemgjorda olivtapenad! Servera den i en fin liten skål, en liten tallrik eller på en tallrik omgiven av kex för doppning.

Din hemmagjorda olivtapenad är perfekt till tapasbordet, snabbpastarätten, i en smörgås eller som tillbehör till kött och grönsaker. I själva verket, vad du vill!

Som du kan se är att göra olivtapenad definitivt ingen vetenskap, men det kommer säkert att imponera på gäster och familj. Och det smakar bara bäst när man har gjort det själv!

Dela gärna vad du har lagt till din tapenad nedan i kommentarerna. Vi älskar att höra om uppfinningsrikedom och underbara smakkombinationer!

Varmaste hälsningar,

Maria från Elena's!

Nästa artikel Skaldjur paella

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält