Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Tsikoudia / Tsipouro

Tsikoudia / Tsipouro

För de flesta blir bilden mer vettig än namnet, för i dagligt tal går Tsikoudia eller Tsipouro under namnet Raki, och är något de flesta har blivit bekanta med om de varit på en resa till Kreta, eller har bekanta som har varit på den vackra ön. Här kallas Raki lokalt för Tsikoudia, där Tsipouro-namnet används av resten av Grekland.

Det grekiska brännvinet med sina typiska 40% vol. (kan vara upp till 65%) är destillerat från druvor från restproduktionen av vin, vilket kommer att bidra till att ge det dess lätt fruktiga toner.

Namnet Raki kommer från Mellanöstern, och namnet är mycket utbrett i Grekland på grund av Turkiets tidigare intrång i landet.
Här fick turkarna reda på att deras eget konjak, kallat Raki, var väldigt likt det kretensiska Tsikoudia, varför de istället började kalla det Raki – den turkiska versionen av Raki är dock fortfarande en konjak, bara med anis tillsatt, vilket är varför det ibland kan finnas tvivel om att Ouzo är Raki och vice versa om du har varit i Turkiet och sedan reser till Grekland.

Se vårt utbud av Tsikoudia och Tsipouro här .

Föregående artikel Ouzo
Nästa artikel En guide till grekiska sprit

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält