Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Dakos (Ntakos)

Dakos (Ntakos)

En traditionell vegetarisk förrätt från ön Kreta, perfekt att börja med, för den lilla hungern eller för en lätt middag. Hemligheten bakom den perfekta ntakos är att använda saftiga, färska stamtomater.

Garnerad eller badad i massor av extra virgin olivolja av god kvalitet såklart.

Portioner: 2-4 personer

Ingredienser:

4 stycken paximadia
2-3 stora tomater
1 dl grekisk extra jungfruolivolja , ev mer
200 g fetaost
4-12 svarta oliver salt
peppar
oregano
kapris

Förberedelse:

  1. Skölj dina paximadia snabbt under kranen och lägg dem på fatet eller tallriken du vill servera dina ntakos på.
  2. Skölj dina tomater innan du river dem grovt på ett rivjärn eller skär dem i mycket små bitar med en kniv.
  3. Häll tomatbitarna i en sil och strö över salt.
  4. Låt dem stå en stund så att det mesta av vätskan kan rinna av.
  5. När mycket av vätskan runnit från tomaterna, blanda tomaterna med hälften av olivoljan, salt, peppar och smaka av.
  6. Smula ner din fetaost i en skål.
  7. Nu är det dags att montera din Ntakos.
  8. Lägg en bra mängd tomat på din paximadia, följt av osten. På toppen, dekorera med oliver, torkad oregano eller färska örter och, naturligtvis, en generös mängd extra virgin olivolja.
Föregående artikel Skordalia
Nästa artikel Kycklingsoppa med äggsås

Kommentarer

Lone - september 21, 2022
En god opskrift på hjemmelavede originale paximadia? Jeg vil helst selv lave alt det jeg kan ;)

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält