Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Kyllingesuppe med æggesauce

Kycklingsoppa med äggsås

Det är vintertid och det finns inget bättre än en varm kycklingsoppa gjord på traditionellt grekiskt sätt!

"Kotosoupa" på grekiska hänvisar till traditionell kycklingsoppa gjord vanligtvis med en rik "avgolemono"-sås (ägg-citronsås) och ris.

Soppor är kända i alla kulturer runt om i världen, men avgolemonosås är det som skiljer denna grekiska kycklingsoppa från resten. En skål med kycklingsoppa med en silkeslen avgolemonosås är ett exempel på den perfekta komfortmaten.

Precis som Giagias ("giagia" = mormor) husmanskost!

Förberedelsetid: 15 min
Förberedelsetid: 90 minuter (ca.)
Portioner: 4-6 portioner

Ingredienser :

Till soppan:

  • 1 kyckling, hel med ben*
  • 1 liter vatten
  • 1 stor lök, hackad
  • 1 tesked salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 lagerblad
  • en matsked smör
  • 100 g Karolina ris

*bara kycklingbröst kunde också användas i det receptet med resultatet lika gott som på andra sättet.

Till avgolemonoensåsen:

  • 2 äggulor
  • citronsaft från 2 citroner och skalet
  • en nypa peppar

För servering:

Förberedelse:

Denna traditionella grekiska soppa tar bara fyra steg att göra och dessa är:

  1. Förbered soppan: Börja med att tvätta kycklingen. Lägg köttet i en djup panna med salt, peppar, lök och lagerblad. Täck den med vatten och låt den puttra i ungefär en timme. Om det bildas vitt skum, använd en hålslev för att skumma av och släng.

  2. Häll i en skål genom en sil, kassera ben och tvätta pannan. Häll tillbaka buljongen (soppan) i den rena grytan och låt den koka upp. Tillsätt kycklingen och riset tillsammans med smöret och låt puttra i 20-30 minuter.

  3. Förbered ägg-citronsåsen när soppan nästan är klar. I en medelstor skål, vispa äggulorna med citronsaften och lite kallt vatten (ca 2 msk). Under vispning tillsätter du 2 slev buljong från din lagergryta. Detta sista steg kommer att temperera såsen så att äggen inte stelnar när de läggs till den varma soppan.

  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt avgole monosåsen i kycklingsoppan

    Tips: Detta är viktigt så att äggen inte blir kokta (för äggröra).

Servera denna traditionella soppa med en skiva Dodoni-fetaost och strö över lagom mängd fetaostblandning !

Kaliumaptit! / Smaklig måltid !

Föregående artikel Dakos (Ntakos)
Nästa artikel Lamm Kleftiko med potatis

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält