Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Ovnbagte Squash

Ugnsbakad squash

En rätt som ojämförligt hör den grekiska sommaren till är den friterade squashen.

"Kolokithakia" är det grekiska ordet för att fråga om denna otroligt läckra, men ändå enkla rätt, som syftar på den friterade squashen.

Elena delar här med dig, en lite nyttigare version av denna traditionella grekiska aptitretare, enklare och enklare att göra, och lika läcker att erbjuda dina matgäster!

Förberedelsetid: 10 min
Förberedelsetid: 15 min
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

Förberedelse:

Denna traditionella grekiska aptitretare tar bara 6 steg att göra och de är:

  1. Värm ugnen till 200 C, med fläkten på.

  2. Tvätta squashen noga och skär dem i tunna runda skivor. Lägg dem i ett durkslag och salta dem.

    Tips: Krydda dem väl nu! Saltet hjälper till att få fram mer smak och gör dem ännu krispigare eftersom det absorberar vattnet.

  3. Tillsätt ströbröd, riven ost och örter i en stor skål och rör om väl.

  4. Tillsätt äggen i en annan skål och tillsätt mjölet i en tredje skål.

  5. Doppa squash i skålen med mjöl, sedan i skålen med ägg och slutligen i skålen med ströbrödsblandningen.

  6. Lägg squashen på plåten och grädda i 15 minuter, tills den är gyllene.

Efteråt kan du strö några av dina grekiska favoritörter på toppen och servera denna grekiska förrätt med lite hemlagad tzatziki .

Njut av dem med ett glas grekisk ouzo eller en kall Mythos !

Kali oreksi/ Välkommen!

Föregående artikel Dolmadakia med Yoghurtsås
Nästa artikel Revani

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält