Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Revani

Revani

Elenas önskar dig en söt vecka med en traditionell grekisk efterrätt!

" Revani ", syftar på den smakrika grekiska mannagrynskakan, gjord på sirap. Det här receptet kommer från Veria, en stad på det grekiska fastlandet, som är den bästa destinationen för den autentiska "revani".

Denna dessert har anpassats till många medelhavs- och Mellanösternkulturer, inklusive Turkiet, Egypten, Israel, Jordanien och i det arabiska köket, för att nämna några. Det kallas "basbousa" på arabiska och "shamali" på armeniska.

I det grekiska köket är revani en av de mest utbredda desserterna, både på restauranger och hemma. Den serveras vanligtvis med en kula vaniljglass vid sidan av!

Förberedelsetid: 15 min
Förberedelsetid: 45 min
Portioner: 6-8 portioner (utgångspunkt i en djup bakform på 40X30cm)

Ingredienser:

Till sirapen:

* glas = vattenglas (220ml)

Förberedelse:

Denna traditionella grekiska tårta tar bara 7 steg att göra som är:

  1. Värm ugnen till 180 C.

  2. Börja med att förbereda sirapen: tillsätt sockret i vattnet i en djup kastrull och låt det koka i ca 3-4 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.

    Tips: Lägg till 1-2 kanelstänger om du vill.

  3. Vispa äggen med sockret med en mixer tills det blir fluffigt (4-6 minuter). Tillsätt yoghurten och vik ihop.

  4. Blanda mjöl, mannagryn och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i mixern och blanda noggrant.

  5. Tillsätt slutligen olivoljan.

  6. Bred ut blandningen i en ugnsform och grädda kakan i 45 minuter tills den fått en fin gyllene färg.

  7. Ta ut kakan från ugnen och medan kakan är varm häller du den kalla sirapen över kakan med en slev.

Vänta tills din hemmagjorda revani har svalnat - om du kan motstå frestelsen! Servera en generös bit av din grekiska efterrätt med lite vaniljglass.

Kali oreksi/ Välkommen!

Föregående artikel Ugnsbakad squash
Nästa artikel Saganaki

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält