Hoppa till innehållet
Frakt till paketbutik för 134 kr. | Levereras inom 1-3 arbetsdagar
FRAKT TILL PAKETBUTIK FÖR 134 SEK
Græsk Inspireret Pasta Salat

Grekisk inspirerad pastasallad

Alla känner till och älskar grekisk sallad, men som enbart måltid räcker det ofta inte riktigt. Därför kan du göra den här grekiskinspirerade pastasalladen, så du får en lite mer mättande, komplett rätt. Den kan antingen stå ensam som en utsökt lunch eller matsäck, men självklart kan du även fortfarande använda den som tillbehör till till exempel grillad mat, stekt kycklingbröst eller våra läckra grekiskinspirerade köttbullar!

Receptet är baserat på den klassiska grekiska salladen, men med pasta och extra dressing tillsatt. Du kan välja att använda fullkornspasta för en ännu nyttigare och mättande rätt!

Receptet använder naturligtvis läckra kalamataoliver, smakrik fetaost, färska tomater, rödlök och massor av olivolja av god kvalitet! Det här är en enkel rätt att sätta ihop på mindre än en halvtimme, som passar både till vardags och fest. Kali orexi från Elena's!

Receptet serverar 4-6 personer.

Ingredienser:

Handlingsplan:

  1. Börja med att sätta en kastrull över med rikligt med vatten och en bra mängd salt och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Medan pastan kokar kan du förbereda resten av ingredienserna.

  2. Skölj alla grönsaker och skär dem i lagom stora bitar. Det bästa är om grönsaksbitarna är ungefär lika stora.

  3. Blanda i en liten skål olivoljan, kretensisk salladsmix och balsamvinäger eller vinäger väl ihop så att den är redo att hällas över salladen.

  4. När pastan är kokt, skölj den under kallt rinnande vatten och blanda den sedan med grönsakerna. Smula sedan rikligt med den läckra fetaosten över rätten. Den ska helst vara lite smulad så att den blandas med dressingen och alla får feta i varje tugga!

  5. Till sist hälls den underbara dressingen över rätten, allt blandas väl och du har nu den godaste, fräscha pastasalladen med krispiga gurkor, solmogna tomater och den välkända smaken av Medelhavet! Smaklig måltid!

De varmaste hälsningar, Maria från Elenas.dk

Föregående artikel Spanakopita spenatpaj med fillodeg
Nästa artikel Jättens plakett

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

* Obligatoriskt fält